وکیل مهاجرت استرالیا، مهاجرت به استرالیا – موسسه دکتر دانی و وکلا

UPDATE THE LATEST CHANGES OF 1 2048x1075 min

وضعیت متقاضیان ویزاهای کارآفرینی ۱۸۸ استرالیا

همانطور که مستحضرید اداره مهاجرت استرالیا از حدود یک سال پیش فرایند بررسی پرونده‌های لاج شده ویزای ۱۸۸ را متوقف نموده و  تصمیم‌گیری در خصوص پرونده‌های ثبت شده از ماه آپریل ۲۰۲۱ به بعد در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در این متن، تحلیل حقوقی مختصری در خصوص وضعیت پرونده‌های لاج شده و همچنین گزارشی از اقدامات موسسه در گذشته و آینده ارائه خواهم داد.

مراحل ارزیابی ویزاهای کارآفرینی ۱۸۸ استرالیا

به طور کلی در سیستم حقوقی مهاجرت به استرالیا دو مرحله ارزیابی وجود دارد که مرحله اول (Schedule 1) جهت فلیترسازی اولیه و مرحله دوم (Schedule 2) جهت فیلترسازی ثانویه صورت می‌گیرد؛ روند بررسی در این دو مرحله به شرح زیر است:

 در نهایت اگر شرایط لازم در مرحله اول رعایت نشده باشد؛ اساسا به منزله عدم لاج ویزا است؛ اما در صورت احراز شرایط در Schedule1، اداره مهاجرت ملزم خواهد بود تا بهSchedule 2  ورود نموده و بررسی پرونده صورت گیرد که حال یا به تصمیم مثبت و صدور ویزا و یا تصمیم منفی و رفیوز ویزا بر اساس چهارچوب Schedule 2 منجر خواهد شد.

نتیجتا باید گفت اداره مهاجرت اصولا می‌بایست پرونده‌ای که به صحت ثبت شده و به عبارتی از مرحله سنجش Validity  و Schedule 1عبور کرده را بررسی نماید.

قاعده C&C

علی رغم این چهارچوب قانونی، قاعده‌ای در سیستم مهاجرتی به نام Cap and Cease نیز وجود دارد که در تاریخ استرالیا به ندرت استفاده شده است. قاعده C&C  از بند ۲ ماده ۳۹ قانون ۱۹۵۸ مهاجرت نشات گرفته و بدان معناست که وقتی سهمیه تخصیص داده شده یک ویزا به طور کلی تمام شده و قرار نیست سهمیه جدیدی در آن سابکلس خاص در سال مالی مصوب شود؛ با دستور یا دایرکشن وزیر مهاجرت، بازگشت هزینه ویزا به متقاضیان صورت می‌گیرد و روند پرونده‌ها  طوری خواهد بود که انگار هرگز ویزایی لاج نشده است.

اعمال قاعدهC&C  بسیار نادر و علی رغم ریشه آن در قانون مهاجرت ۱۹۵۸، همراه با چالش‌های قانونی متعددی از جمله مغایرت با اصول Legitimate Expectation ، Fairness  و چهارچوب ذکر شده در خصوص Schedule 1 می‌باشد. به جهت تبعات مالی سنگین برای دولت و به دلیل تاثیر مستقیم بر ورود سرمایه و انتفاع مستقیم و غیر مستقیم استرالیایی ها، بعید به نظر می‌رسد که قاعده C&C در خصوص ویزای ۱۸۸ اعمال شود. با این حال اما علیرغم عدم پیگیری جدی و شکایت در موارد گذشته از جمله ویزای ۱۷۵ و ۱۷۶در خصوص اعمال C&C، در صورت  اعمال این قاعده در خصوص ویزای ۱۸۸، این تصمیم توسط وکلای دادگستری از جمله اینجانب در مراجع ذیصلاح به چالش کشیده خواهد شد.

نقش موسسه دکتردانی و وکلا در این حیطه

موسسه دکتر دانی و وکلا در بیش از یکسال اخیر به عنوان شخص حقوقی و اینجانب بعنوان وکیل حقوقی دادگاه عالی استرالیا سعی در ایجاد ارتباط با افراد تاثیر گذار در خصوص وضعیت پرونده های ۱۸۸ ثبت شده موکلین عزیز موسسه داشته‌ایم. تمرکز این تلاش‌ها بر روی تشریح وضعیت بلاتکلیف افرادی است که در ابتدا با هدف ایجاد اشتغال و ورود سرمایه به استرالیا قدم در این مسیر گذاشتند اما با شرایط فعلی دچار سرگشتگی شده که اکنون یا از تصمیم خود منصرف گشته و یا دیگر انگیزه اولیه را از دست داده‌اند.

از جمله ارگان‌های تاثیر گذار در این پیگیری‌ها، مسئولین بخش‌های ویزاهای کارآفرینی در ایالت‌ها به ویژه ویکتوریا، کوئینزلند و نیوثوث ولز می‌باشند. مکاتبه و هماهنگی‌های لازم جهت ملاقات با جیمز مارتین نماینده پارلمان کوئینزلند صورت گرفته و همچنین مکاتبات اولیه جهت ملاقات حضوری با جیمز ادوارد، خزانه دار استرالیا و نماینده رانکین از ایالت کوئینزلند و یا یکی از مشاوران ایشان انجام شده است. به علاوه، در برنامه هفته‌های آتی، هماهنگی ملاقات با مارک دریفاس، دادستان کل استرالیا، یا یکی از مشاوران ایشان صورت خواهد گرفت و به زودی گزارش مفصلی از نتایج این جلسات ارائه خواهم داد.

امضای فرم اعتراضیه

از دیگر اقدامات مثبت در این مسیر، ایجاد یک موج اعتراضی در قالب پتیشن توسط سندیکای وکلا ایرانی-استرالیایی یا AIMCA  می‌باشد که این موسسه غیرانتفاعی و خوش نام به‌ واسطه حضور وکلای حقوقی و کارشناسان مهاجرتی معتبر، یک حرکت اعتراضی مثبتی در ایجاد فشار به دولت استرالیا ایجاد نموده است.
موسسه دکتر دانی و وکلا بعنوان  عضو این سندیکا، حمایت خود را از این حرکت اعتراضی اعلام داشته و از موکلین موسسه خواهشمندیم نسبت به امضای این اعتراضیه از طریق لینک زیر اقدام نمایند:

در انتها امیدواریم با این اقدامات، شاهد تعیین تکلیف عزیزان منتظر صدور ویزای ۱۸۸ باشیم.
با احترام
دکتر مجتبی دانی
وکیل حقوقی دادگاه عالی استرالیا
وکیل رسمی مهاجرت ثبت شده در مارا

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید